top of page

Od nasionka do oleju

sob., 24 paź

|

Ziemiosfera - Sklep&Kawiarnia ZeroWaste

Energia płynąca z roślin

Nie prowadzimy sprzedaży biletów
Zobacz inne wydarzenia
Od nasionka do oleju
Od nasionka do oleju

Czas i lokalizacja

24 paź 2020, 13:00 – 15:00

Ziemiosfera - Sklep&Kawiarnia ZeroWaste, Dmowskiego 10, 80-264 Gdańsk, Poland

O wydarzeniu

Zapraszamy na warsztaty z tłoczenia oleju na zimno i w tle- rozmowami o:

 - dobrych tłuszczach i olejach w kuchni - poszukiwaniu dobrych proporcji kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów - znaczeniu dobrych tłuszczy w diecie - mocy olejów tłoczonych na zimno i wartości związków aktywnych dla zdrowia - tym, czy tłoczenie na zimno a informacja "z pierwszego tłoczenia" mają coś wspólnego - tym, na co zwracać uwagę przy wyborze oleju w sklepie - mące z wytłoczek - do pieczenia chlebów, bułek i ciasteczek - domowym tłoczeniu i pieczeniu w nurcie "zero waste" - o oleju z lnu, konopii, czarnuszki, pestek moreli, migdałów ...

Podczas warsztatu tłoczymy trzy rodzaje oleju z nasion, pestek lub orzechów. Testujemy, próbujemy i smakujemy. Uczestnicy otrzymują makuch czyli wytłoki/mąkę i mały słoiczek wytłoczonego, świeżego oleju.

Cena warsztatu 90 zł. Płatne przed warsztatami.

 Śmiech w kuchni:

 Pracownia psychodietetyki Śmiech w kuchni powstała kilka lat temu, aby połączyć temat zdrowia i jedzenia ze światem wewnętrznych przeżyć. 

 Jedzenie to wyraz troski o siebie, o swoje dobre samopoczucie i zdrowie. To także sprawa wyboru, świadomości i poszukiwań. Jest tyle dobrych rozwiązań. Delektujmy się tym, co nam służy!

 Prowadząca Monika Adameczek:

 Psychodietetyczka, promotor zdrowia. Na co dzień prowadzi pracownię psychodietetyki Śmiech w kuchni oraz warsztaty z roślinami, tłoczeniem olejów, pieczeniem i gotowaniem. Przekonana, że wiele można zmienić stosując metodę małych kroków i prostych rozwiązań. W wolnych chwilach fotografuje owoce i warzywa.Autorka audycji Śmiech w kuchni w Gdynia Radio.

Udostępnij to wydarzenie

Ziemiosfera_full_b@2x.png
bottom of page